"Тоні Блер не радить британцям голосувати за консерваторів"

7 квiтня 2015

Вихід Великої Британії зі складу ЄС призведе до економічного хаосу в країні. Таку заяву зробив колишній британський прем’єр-лейборист Тоні Блер під час виступу на зустрічі з виборцями. Він закликав британців подумати, перш ніж віддати голоси на парламентських виборах за консерваторів. У разі перемоги чинний очільник уряду Девід Камерон обіцяє провести референдум щодо виходу з ЄС.

«Я глибоко переконаний, що якщо Велика Британія залишить Європу, то це зменшить її вплив у світі, це відчутно зашкодить нашій економіці. А ще, хоча це й менш очевидно, але настільки ж важливо для нашого майбутнього, це суперечитиме нашим цінностям, завдяки яким ми є великою нацією», – заявив Тоні Блер.

Девід Камерон переконує, що долю відносин з ЄС повинні вирішити самі британці. Премєр-міністр наполягає на запровадженні реформ у Брюсселі та необхідності проведення референдуму.

«Тоні Блер закликає не вірити людям. Я кажу, що це неправильно, вірити треба. Ми переглянемо умови наших відносин з Європою, а потім, до кінця 2017 року, проведемо референдум про членство в ЄС. І це – правильний шлях для Британії».

За місяць до проведення виборів, що заплановані на 7 травня, боротьба між головними суперниками – лейбористами та консерваторами – як ніколи запекла. Опитування дають обом політичним силам майже рівні результати, які не є обнадійливими для отримання більшості в парламенті.

Euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua