"Триває оскароносний перегляд"

15 листопада 2014

До 15 грудня дивитимуться стрічки з 83-х країн, які претендують на премію «Оскар» у категорії «найкращий іншомовний фільм», триста членів Американської кіноакадемії, чиї імена не розголошуються. Вони працюють у трьох групах з кольоровими назвами — «білій», «червоній» та «синій». До останньої потрапив «Поводир» Олеся Саніна, де з-поміж його суперників — польська картина «Іда» Павела Павліковськи та угорська «Білим Богом» Корнела Мундруцо. Показ українського «Поводиря» уже відбувся в Беверлі-Гіллз 4 листопада.

Після 15 грудня члени журі оцінять переглянуті фільми за шкалою від 6 до 10, а незалежна аудиторська компанія підрахує бюлетені та оголосить 6 найкращих стрічок. Ще 3 фільми додасть до цього списку виконавчий комітет категорії іншомовних фільмів на чолі з продюсером Марком Джонсоном.

Про  9 іншомовних претендентів на премію «Оскар» дізнаємося до Нового року. А в середині січня 2015-го з них відберуть 5 фіналістів, які й потраплять на церемонію вручення Оскарів. Будемо сподіватися, що там опиниться й «Поводир» Олеся Саніна. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua