"Троллейбус у вишиванці"

Олена ОСОБОВА
22 квiтня 2015

Днями у Сєверодонецьку вийшов на лінію перший в Україні «Громадянський тролейбус».  Він має стати неформальним інформаційним пунктом для вимушених переселенців із зони бойових дій, яких у місті налічується понад 30 тисяч. У тролейбусі розміщено корисну довідкову інформацію про місто, відомості про те, як і де оформити статус переселенця, як поновити документи, як викликати лікаря, хто і за якою адресою може надати певну допомогу, тощо.

Організатори  проекту — волонтери Олена Голтвяницька та Олег Невениця обрали тролейбус  як найбільш популярний у місті засіб пересування. У салоні розміщено велику схему маршрутів громадського транспорту з позначеними об’єктами інфраструктури, плакати з практичними порадами. Багато уваги організатори приділили й зовнішньому вигляду машини. В його оформленні було використано заклики до єдності, патріотичної громадянської позиції, яскраві малюнки та зразки вишиванок.

«Громадянський тролейбус» буде корисним не тільки для вимушених переселенців, а й для  містян. Він стане важливим соціальним проектом для утвердження толерантності та єдності», — зазначає волонтер Олена Голтвяницька. А начальник міського комунального підприємства «Сєверодонецьке тролейбусне управління» Валерій Бринза додає: «Ми надали цей транспортний засіб для розміщення соціальної реклами. Думаю, що таким чином ми зможемо висловити любов до нашого міста та держави».

Корисну інформацію, що розміщена в тролейбусі, можна буде не тільки прочитати під час руху, а й узяти з собою. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua