"«Турбоатом»: з продажем не поспішатимуть"

Світлана ГАЛАУР
8 лютого 2014

Лідер машинобудівної галузі України — ВАТ «Турбоатом» відзначило 80-річчя заснування. Для участі в урочистостях до Харкова прибув віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко. Він побував у паротурбінному, гідротурбінному та складально-випробувальному цехах, де виконують замовлення  для Дністровської і Новосибірської ГЕС, ознайомився з експозицією виставки науково-технічних досягнень підприємства, зустрівся із трудовим колективом.

«Багато підприємств після розпаду Радянського Союзу перестали працювати, ви ж, навпаки, розширили географію виробництва і тільки наростили свою міць. Пройшовши вашими цехами, ознайомившись із графіком поставок підприємства, я зрозумів, що тут працюють люди, які виготовляють продукцію найвищого рівня. Ви — візитівка України на світовому ринку», — звернувся Юрій Бойко до трудового колективу.

Він запевнив, що підтримка підприємств вітчизняної промисловості — серед головних завдань, які Президент поставив перед урядом. А також зачитав привітання глави держави на адресу керівництва, працівників і ветеранів ВАТ «Турбоатом».

Продукція підприємства широковідома і за межами нашої країни. Фото з сайту turboatom.com.ua

У свою чергу генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін запевнив, що завод і надалі стабільно працюватиме, оскільки на Харківщині створено всі умови для його роботи та розвитку, а держава активно його підтримує. Амбітні наміри турбобудівників підтверджуються й результатами їхньої роботи: торік дохід від виготовленої та реалізованої ними продукції становив 1 мільярд 924 мільйони гривень і зріс порівняно з 2012 роком на 519 мільйонів гривень. Чистий прибуток  зріс на 275 мільйонів гривень, сягнувши 584 мільйонів. До кінця цього року ВАТ «Турбоатом» планує продати продукції більш ніж на два мільярди гривень.  Чималі кошти витрачає підприємство і на модернізацію виробництва. Наприклад, торік ця стаття витрат становила 80 мільйонів гривень, а цього року на ці потреби планують спрямувати 280 мільйонів гривень.

Під час брифінгу, який  під час урочистостей відбувся на заводі, журналісти поцікавилися в Юрія Бойка подальшою долею ВАТ «Турбоатом», яке увійшло до переліку підприємств, що підлягають приватизації цього року, й отримали вичерпну відповідь. «З огляду на те, що підприємство стабільно працює, модернізується і приносить прибуток, не бачу сенсу в його продажу. Думаю, що ми не поспішатимемо із продажем «Турбоатома», — конкретизував урядовець.

Він також наголосив, що жоден потенційний покупець не звертався до уряду по консультації із приводу купівлі «Турбоатома».

Юрій Бойко вручив державні нагороди кращим працівникам підприємства.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua