"Тюльпани-орігамі пахнуть вдячністю"

Микола ШОТ
27 травня 2014

Як гадаєте, який подарунок вдячності учні тернопільських шкіл, училищ, студенти підготували своїм матерям, які, за словами одного з них — Назара Паланюка, «виховали, виростили їх і терплять»? Звісно, квіти. Але не висаджені на грядці чи клумбі рослини, а зроблені власноруч. Бо йдеться про тюльпани-орігамі.

Задум дарувати не лише матерям, а й просто всім жінкам на вулицях рідного міста паперові тюльпани, власне, й виник у Назара. Він навчається в десятому тернопільському вищому професійному училищі, опановує премудрості різьбяра по дереву. Отже, душа — творча. У соціальних мережах юнак знайшов однодумців, і гуртом взялися за втілення доброї справи. Тим більше, перша спроба проекту «Квіти для мами» була торік. Але нинішнього білопінного та духмяного травня вирішили вдвічі більше виготовити тюльпанів-орігамі й подали про це відповідну заявку до Книги рекордів України.

Тепер ось чекають на свідоцтво, яке, власне, й зафіксує встановлення такого показника. 25 хлопців і дівчат упродовж п’яти вільних від навчання днів власноруч виготовили 4020 паперових квітів. Тюльпани, як і в природі, в них «розцвіли» різними барвами — білими, червоними, рожевими, жовтими тощо.

На центральний Театральний майдан Тернополя орігамі привезли в кількох великих мішках. А вже тут волонтери складали ці паперові творіння до кошичків або ж цілі оберемки несли в руках, аби відтак на вулицях файного міста вручати жінкам. Ось Сашко Ключник привітав тюльпанами-орігамі тернополянку Майю Хаварівську. Пані щиро вражена. Каже, й не сподівалася на такий «оригінальний та безцінний» дарунок. І взялася також розповідати про своїх двох синів і стількох же онуків. Вони їй завжди на День Матері обов’язково готують подарунки. «Хай щастить та мирно буде і моїм дітям, і учасникам акції, що так гарно вміють привітати своїх матерів, бабусь, сестер!» — щиро побажала Майя Назарівна.

Усі, хто забажав навчитися виготовляти прекрасні паперові квіти, мали можливість узяти перші уроки на майстер-класі, про який просто на вулиці подбали організатори рекордної акції. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua