"У березні населення економило газ, а промисловість — ні"

Оксана ГОЛОВКО
10 квiтня 2015

За оперативними даними, українські промислові підприємства, бюджетні установи, теплокомуненерго та населення використали за березень 2015 року 3536,7 мільйона  кубічних метрів природного газу (за березень минулого року — 3949,0 млн куб. м).

При цьому вітчизняні споживачі за категоріями, встановленими урядовою постановою №296, перевищили ліміти використання природного газу на 16% (за підсумками лютого 2015 року перевищення становило приблизно 12%). Зазначені категорії спожили 2033,0 млн куб. м газу при запланованому обсязі 1748,7 млн куб. м. Населення використало за березень 1503,7 млн куб. м (на 13% менше, ніж за відповідний період минулого року). Дані, звісно,  наведено без врахування АР Крим.

Найбільше перевищення лімітів зафіксовано в  Рівненській (+235%), Черкаській (+114%) та Харківській (+39%) областях, чотири використали менші обсяги, ніж встановлено лімітами, а 9 областей — дотримувались лімітів або незначно їх перевищили.

Зокрема, менше лімітів споживали Закарпатська (-11%) та Житомирська (-4%) області. Дані щодо споживання газу в Донецькій та Луганській областях наведено без врахування інформації щодо використання природного газу на територіях, на яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження. Споживання газу в цих областях також було менше від лімітів, однак  дані звідти надходять із затримкою та не в повному обсязі.

Продовжується перевищення лімітів у промисловості (+22%) та на підприємствах ТКЕ (+14%). Бюджетні установи використали на 21% газу менше за встановлену норму.

Нагадаємо, що постановою були визначені ліміти на рівні 70—90% споживання зазначеними категоріями у відповідному періоді минулого року. Постанова №296 не встановлює плану споживання для населення, повідомляє управління зв’язків  з громадськістю НАК «Нафтогаз України». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua