ЖИТЛО

Міністерство оборони України розпочинає реалізацію масштабної житлової програми "Військове містечко-300"

Цей урядовий пілотний проект передбачає, що впродовж п'яти років на вивільнених землях колишніх військових гарнізонів у різних регіонах країни буде збудовано щонайменше три сотні житлових мікрорайонів, де поселяться майже 50 тисяч військовослужбовців. Для цього планується залучити позабюджетні кошти зацікавлених у такому будівництві інвесторів.

У рамках цієї програми до проектування типового містечка на конкурсній основі будуть залучатися провідні вітчизняні проектні організації. Будівництво житла відбуватиметься за новітніми технологіями з дотриманням високих стандартів енергозбереження і енергоефективності, автономним забезпеченням водою та опаленням. Під мікрорайони виділятимуться земельні ділянки колишніх військових містечок у межах міст або на відстані не більше п'яти кілометрів від великих населених пунктів. Кожен такий житловий мікрорайон буде розрахований на проживання від 1,5 до 10 тисяч осіб.

В основному зводитимуться чотириповерхові багатоквартирні каркасні будинки з автостоянками, але знайдуться місця й для таунхаусів та котеджів. Само собою, кожен мікрорайон матиме всю необхідну інфраструктуру: школи, дитсадки, медичні заклади, мережу магазинів, спортивні комплекси, концертні зали, побутові об'єкти, відділення банків тощо, повідомляє прес-служба відомства.