"У Білому Домі Туск критикував Росію різкіше Обами"

10 березня 2015

Конфлікт в Україні та спільність у курсі щодо Росії стали головними питаннями на порядку денному зустрічі президента США Барака Обами та президента Європейської Ради Дональда Туска у Білому Домі. Обама похвалив Німеччину та Францію за зусилля врегулювати ситуацію в Україні.

У цілому ж Обама уникав жорстких заяв на адресу Москви: «Ми дуже цінуємо ту роботу, яку вже провели канцлер Анґела Меркель та президент Франсуа Олланд, яка розпочала мінський процес. Водночас, ми знаємо з досвіду минулого року, що ми повинні чітко стежити за тим, як виконуються ці домовленості, в іншому разі це будуть порожні угоди».

Дональд Туск, екс-премєр Польщі, країни, що критикує Росію за її політику щодо України. Він готовий застосовувати жорсткіші санкції проти Москви.

Дональд Туск, президент Європейської Ради: «Наші вороги використовують пропаганду проти нас, здійснюють акти насильства та порушують територіальну цілісність сусідньої з нами країни. Саме тому, ми маємо триматися разом – у єдності наша сила. Я переконаний в цьому».

З тим, що взаємини між Росією та Заходом зараз більше нагадують часи Холодної війни, нові, жорсткіші, санкції проти Москви виглядають високо імовірними.

Наш кореспондент у Вашингтоні Штефан Гробе: «Президент Туск критикував Москву набагато гостріше за президента Обаму. Він говорив про агресію Росії проти сусідів і про те, що її треба негайно зупинити. Вашингтон наразі не обіцяє нових санкцій, але цілком можливо, що їх уже планують». 

Copyright © 2015 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua