"У церкві розжився на гроші"

Микола ШОТ
30 квiтня 2014

Невтямки було 19-річному жителю Тернопілля, що на поцупленому — не розбагатіти. Забаглося ж йому якось відпочити на карпатських схилах. А грошей у кишені — катма. Тож нічого іншого не придумав, як обікрасти церкву. За словами начальника сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в області Сергія Крети, до храму зловмисник проник через балконні двері на другому поверсі й викрав із металевого ящика понад 16 тисяч гривень, 1790 доларів США та майже 900 євро. Ці гроші парафіяни зберігали на ремонт церкви.

Проте нічного «візитера» міліціонери затримали трохи більше ніж через місяць, та й то — коли він сам повернувся додому, адже після вчиненого молодик одразу дременув на Прикарпаття. Треба сказати, що за поцуплені гроші злодій спочатку придбав старенькі «Жигулі», проте не мав водійського посвідчення та навичок кермування. Отож, проїхавши лише кілька десятків кілометрів, зупинився на узбіччі, бо двигун легковика затих. Завести автівку горе-водій не зміг, тому подальшу мандрівку продовжив автостопом.

На Івано-Франківщині зловмисник на поцуплені гроші винаймав собі житло, а решту тринькав на власні задоволення. Коли ж кишені спорожніли, довелося повертатися до рідного села. Тут його вже чекали міліціонери. Нині стосовно підозрюваного відкрили кримінальне провадження — за вчинене йому загрожує позбавлення волі від 3 до 6 років. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua