"У церкви та держави однакові пріоритети"

11 березня 2015

Бути поряд із паствою у найстрашніший час випробувань — священне покликання справжньої право славної церкви. З часів татаро-монгольського іга і до наших днів служителі Божі відчиняли двері монастирів, щоб урятувати вірних від зайд. Завжди стояли на сторожі душ тих, хто у найтяжчу годину боронив рідну землю від ворога.

Нині саме такий час. І Українська православна церква Київського патріархату, вірна своїм віковим традиціям, нероздільна з народом. Свідчення цього — зустріч її предстоятеля патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета із Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Як повідомляє департамент інформаційної політики та зв’язків з громадськістю Секретаріату КМУ, сторони обговорили найактуальніші проблеми державно-церковних відносин, а також питання розширення благодійної, інформаційної, пам’яткоохоронної діяльності Церкви та її участі у патріотичному вихованні молоді.

Патріарх Філарет поінформував Прем’єр-міністра про те, що робить Церква для допомоги Збройним силам України, пораненим під час воєнних дій, а також про підтримку нею тимчасово переміщених осіб.

Арсеній Яценюк наголосив, що уряд високо цінує громадянську позицію Церкви, її зусилля для зміцнення української державності, консолідації суспільства, його духовного вдосконалення.

Особливу увагу сторони приділили обговоренню ситуації в незаконно анексованому Криму і на неконтрольованих територіях Донбасу, де жорстоко придушують релігійні свободи, руйнують храми, викрадають і піддають тортурам священнослужителів та вірян.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua