"У Черкасах зібрали гроші для осиротілих дітей бійців АТО"

Владислав КИРЕЙ
25 грудня 2014

Він так і називався — «Твори добро дітям». У Черкаському художньому музеї на благодійному аукціоні продавали роботи відомих митців та дитячі картини. Втілити в життя ідею організації благодійного аукціону допомогли волонтери спільно з працівниками музею. На подарунки дітям, батьки яких не повернулися зі сходу України, зібрали понад 32 тисячі 700 гривень. Як розповіла директор Черкаського художнього музею Ольга Гладун, вибір художніх творів був великий. Свої роботи представили визнані майстри пензля, студенти та діти, які навчаються в арт-студії «Глорія».

Розпочали торги з рушника майстрині Ольги Мартинової зі стартовою ціною 2 тисячі гривень. У результаті цей витвір мистецтва за 3 тисячі разом із батьком Олегом Островським придбала наймолодша учасниця аукціону — десятирічна Альона. Ця родина придбала і найдорожчий лот: за серію дитячих малюнків «Ангели» зі стартовою ціною 600 гривень було заплачено 5100 грн. Разом із картиною «Козацьке минуле» Островські придбали витворів мистецтва на 8600 гривень.

Найдорожчий лот — картини, які намалювали діти, —придбали за півтори тисячі гривень. Фото з сайту novyny.cherkasy.uа

— Ми з дочкою вирішили підтримати дітей, щоб Миколай теж приніс їм подарунки — вони на це заслуговують. За рушник ми заплатили три тисячі, хоча, якщо відверто, ця ручна робота коштує набагато більше. Загалом для доброї справи коштів не жаль, — сказав Олег Островський.

Більшість лотів знайшли своїх нових власників, однак частина картин залишиться у фонді музею. За попередніми підрахунками, організатори аукціону зібрали для кожної дитини, батько якої не повернувся зі сходу, майже по 1500 гривень. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua