"У Дніпропетровську виявили склад контрафактного елітного алкоголю на півтора мільйона гривень"

12 червня 2014

Партію лікеро-горілчаної продукції відомих іноземних брендів викрили співробітники слідчого та оперативного управлінь ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області в орендованому складському приміщенні міста Дніпропетровська.

Незаконним розповсюдженням елітних лікеро-горілчаних виробів на території Дніпропетровської області займався 33-річний мешканець міста Дніпропетровська за допомогою Інтернет мережі. Він заздалегідь створив рекламний сайт, орендував декілька складів для готової продукції, де й зберігався контрафактний алкоголь – віскі, коньяк, ром, вина, горілка. За телефонним номером, розміщеним на Інтернет-сайті бухгалтер приймала замовлення від клієнтів, а кур’єр здійснював кур’єрську доставку.

Торгівля велася без ліцензій на право торгівлі лікеро-горілчаними виробами та й взагалі будь-яких дозвільних документів підпільний реалізатор не мав. Елітні напої розповсюджувалися й через коло знайомих «горе-підприємця» за готівку. Пляшки «елітки» були обклеєні акцизними марками інших держав або не обклеєні взагалі ніякими марками, що в свою чергу, ставило під сумнів їхнє походження.

Всього за результатами обшуку було вилучено понад 4000 пляшок елітних лікеро-горілчаних виробів ємкістю від 0,5 до 4,5 л таких відомих світових брендів як Сhivas Regal, Магtіnі, Djac Denials, Absolut, Ваlantays та інших. Загальна вартість вилученої продукції склала майже 1,5 мільйона гривень.

Зазначені заходи проводились в рамках порушеного кримінального провадження за ст.204 Кримінального кодексу України «Незаконне зберігання чи збут підакцизних товарів». Слідчі дії тривають.

Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua