"У ФІФА рекомендують «зимовий» чемпіонат"

26 лютого 2015

Робоча група  ФІФА рекомендувала провести чемпіонат світу з футболу, який відбудеться у Катарі 2022 року, в листопаді та грудні.

Футбольні функціонери зустрілися в Досі, щоб обговорити варіанти можливих дат чемпіонату.

Перенесення світової першості пов’язане з тим, що у червні — липні в Катарі температура повітря може перевищувати 40 градусів й існують побоювання за здоров’я гравців та вболівальників. Кондиціонерами ж бо можна обладнати  стадіони, та не всю країну. А в листопаді — грудні температура падає нижче 30 градусів.

Рекомендації робочої групи ФІФА, за очікуваннями, ратифікує виконавчий комітет ФІФА у Цюріху на засіданні 19 і 20 березня.

Крім того, голова робочої групи шейх Салман бін Ібрагім Аль-Халіфа рекомендував скоротити чемпіонат на кілька днів.

Утім, жодних планів зменшення обсягів турніру, в якому беруть участь 32 команди і грають 64 матчі, немає.

Новина про перенесення змагань може засмутити учасників провідних європейських ліг, які воліли б, аби чемпіонат відбувся у квітні — травні, щоб мінімізувати порушення своїх внутрішніх графіків.

Зокрема Пітер Коатс — президент англійського футбольного клубу «Сток Сіті», який грає в англійській Прем’єр-лізі, назвав цю ситуацію катастрофічною. «Єдина втіха в тому, що ми ще тривалий час можемо про це не думати», — сказав він Бі-бі-сі радіо. Утім, ФІФА вже оприлюднила заяву, яка підтримує рекомендації робочої групи.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua