"У гори по почесний титул"

Павло КУЩ
7 червня 2013

ПРОЕКТИ. Донецька обласна федерація альпінізму виношує намір про підкорення командою донеччан усіх «семитисячників» на території колишнього СРСР (п’ять вершин понад 7 тисяч метрів) і отримання неофіційного титулу «Сніжний барс». Таке звання досі могли завойовувати тільки поодинці, а нині в разі успіху відзнаку може отримати не лише підготовлена команда альпіністів, а навіть уся Донеччина.

За словами голови обласної федерації альпінізму майстра спорту міжнародного класу Сергія Ковальова, Донецька область може претендувати на почесне звання «Сніжний барс» уперше в історії альпінізму. «Уже сформовано список із 15 претендентів у команду, яка здійснюватиме проект, — розповів він про початок підготовки до штурму гірських вершин. — Але скільки людей потраплять до колективу, поки що сказати важко, адже все залежатиме від обсягів фінансування».

До речі, донеччани вже мають солідний досвід реалізації амбітних проектів, один із яких — «Вугілля Донбасу на вершинах світу». Здійснивши сходження на найвищі маківки гір, альпіністи, серед яких були й шахтарі, залишали там зразки вугілля із тутешніх шахт. А торік у травні, взявшись підкорити Еверест, окрім капсули з паливом та державного прапора, альпіністи взяли із собою ще й футбольний м’яч — з нагоди проведення в Україні та Польщі фінальної частини Євро-2012. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua