"У Греції звільнять майже 30 тисяч держслужбовців"

18 липня 2013

НАСЛІДКИ КРИЗИ. Парламент Греції 17 липня ухвалив пакет законів про скорочення держсектору, що було обов'язковою умовою для виділення країні чергового траншу допомоги від міжнародних кредиторів.

Про це повідомляє «Лєнта.ру».

Так, за прийняття пакету законів голосували тільки представники, що входять до правлячої коаліції партій «Нова демократія» і ПАСОК, в той час як опозиція в повному складі голосувала проти. Більшість із статей закону були підтримані 153 депутатами з присутніх у залі при необхідному мінімумі в 151 голос.

Нові норми припускають звільнення більше чотирьох тисяч держслужбовців до кінця року, пише видання.

Крім цього, найближчим часом ще 25 тисяч осіб, в основному, вчителі і поліцейські, будуть переведені в робочий резерв; протягом восьми місяців у них буде можливість знайти нові робочі місця в держсекторі, в іншому випадку вони також будуть звільнені.

Схвалення нового пакету законів було обов'язковою умовою для отримання Грецією кредиту в розмірі 6,8 мільярда євро від ЄС та Міжнародного валютного фонду.

Як відомо, у липні, «трійка» кредиторів Греції в складі Євросоюзу, МВФ і Європейського центробанку (ЄЦБ) підвела підсумки перевірки виконання Афінами програми економії та проведення відповідних реформ.

І хоча були відзначені певні успіхи в цьому напрямку, Афінам вказали на необхідність продовження політики економії.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua