"У Грузії хочуть заборонити використання російського триколора"

15 грудня 2014

Грузинська політична організація «Клуб реформаторів», яку очолює колишній міністр оборони країни Дмитро Шашкін, пропонує ввести заборону на використання російського прапора.

Про це йдеться в поширеній організацією заяві, повідомляє «Грузія online».

«Клуб реформаторів» звертається до парламенту Грузії в порядку законодавчої ініціативи розглянути питання оголошення злочином використання державного прапора Російської Федерації», йдеться у заяві.

В якості покарання за розміщення державного герба, прапора або іншої державної атрибутики РФ в громадських місцях активісти пропонують позбавлення волі на строк до двох років.

У «Клубі реформаторів» вважають, що розміщення російського триколору в Грузії «є образливою дією проти загальних національних цінностей». В якості прикладів активісти навели банери «Аерофлоту» з символікою російського прапора на вулицях Тбілісі, а також акції протесту, на які деякі люди виходять з російським триколором.

В організації також відзначили, що після парламентських виборів 1 жовтня 2012 року в Грузії активізувалися «групи», що намагаються пробудити лояльне ставлення до Російської Федерації, – як до «дружньої» країни. При цьому в «Клубі реформаторів» підкреслили, що насправді Росія не є братською для Грузії країною, оскільки окупувала 20% її територій.

УКРІНФОРМ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua