"У храмах усіх церковних конфесій відбудеться Спільна молитва за Україну "

24 травня 2014

Україна ніколи не повернеться до пострадянської неоімперії, якою марить російське керівництво. Така думка прозвучала з вуст в. о. Президента, Голови Верховної Ради Олександра Турчинова під час його зустрічі з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Високопосадовець заявив, що українські громадяни на Майдані відстоювали право жити у вільній демократичній країні: «Вони хочуть самі визначати шлях розвитку нашої держави, а це шлях до цивілізації, до Європи, це шлях, спрямований на побудову могутньої демократичної країни».

Однак з таким рішенням українців, зазначив керівник парламенту, не погоджується Російська Федерація, «політичне керівництво якої марить побудовою нової пострадянської імперії». Він висловив переконання, що Україна «ніколи не повернеться до пострадянської неоімперії, які б красиві назви і гасла не висували ті, хто будує цей приречений проект».

Олександр Турчинов зазначив, що Росія фактично оголосила Україні війну, бо триває окупація Криму, є спроби розпалити сепаратистську пожежу на сході і півдні країни. Водночас Голова Верховної Ради наголосив, що в Одеській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській і Херсонській областях цю пожежу вдалося пригасити, повідомляє прес-служба Президента.

«Йде жорстока війна проти нашої країни. Окупанти не вірять у Бога, тому лишають такий кривавий слід на нашій землі», — сказав Олександр Турчинов, додавши інформацію про атаку терористів на блокпост за 48 кілометрів від Донецька, внаслідок якої загинули  українські військовослужбовці.

Учасники зібрання вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Всі учасники зустрічі висловили одностайне переконання, що вибори в Україні повинні відбутися спокійно, чесно і демократично. І 25 травня український народ повинен зробити свій вибір, і має бути обрано нового Президента.

Тому Олександр Турчинов закликав усі церкви і конфесії напередодні президентських виборів, у так званий «день тиші» 24 травня, провести спільну молитву за Україну. Він висловив вдячність присутнім за виховну роботу, за пастирське слово, за намагання докласти максимальних зусиль щодо забезпечення миру в Україні. «Саме духовність повинна забезпечити наш розвиток, — зазначив керівник парламенту. — Бо духовна людина ніколи не знищуватиме власну державу».

На переконання Олександра Турчинова, дуже важливо, аби всі церкви, всі конфесії об’єдналися у спільній молитві до Бога, щоб він благословив Україну, щоб у нашій державі нарешті запанував мир, спокій, злагода, щоб українці зробили свій важливий і правильний вибір.

Під час зустрічі представники українських конфесій висловили глибоке занепокоєння проявами сепаратизму та засудили їх, виступивши за цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах. Також глави церков і релігійних організацій засудили провокації та штучні намагання зірвати виборчий процес.

Члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій підтримали пропозицію щодо проведення напередодні дня виборів Спільної молитви за Україну. Цей захід, на їхню думку, засвідчив би єдність і консолідовану позицію всіх церков і релігійних організацій нашої країни щодо прагнення до миру і злагоди у суспільстві, непорушності кордонів і цілісності держави, прозорих, чесних демократичних виборів.

На зібранні визначено, що Спільна молитва за Україну розпочнеться у суботу, 24-го травня, о 13-й годині у Софії Київський та у храмах усіх конфесій.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua