"У Каневі створили інститут"

Владислав КИРЕЙ
18 вересня 2013

Канівське училище культури і мистецтв відтепер реорганізоване у вищий навчальний заклад — Канівський гуманітарний інститут Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. У студенти посвячено 106 учорашніх абітурієнтів та випускників училища. Новий виш готуватиме бакалаврів за напрямками «Музичне мистецтво», «Хореографія», «Образотворче мистецтво». У майбутньому випускники матимуть змогу продовжувати навчання в Уманському університеті за освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст» та «магістр». Цього року канівському інституту надано 68 державних місць.

Ректор Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Наталя Побірченко назвала цю подію вагомою.

— Вже наступного року, — розповіла вона, — плануємо відкрити тут такі освітні напрямки, як туризмознавство, іноземна філологія, готельно-ресторанна справа — створюватимемо відділення, яких потребує регіон. Гадаю, що інститут згодом зможе вирости з нашого підрозділу в самостійний заклад.

Інститут створено на виконання Указу Президента Віктора Януковича «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка» та розпорядження Кабінету Міністрів «Про реорганізацію навчальних закладів». 

Народження гуманітарного інституту стало  справжнім святом для його студентів. Фото автора



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua