"У кіоск — на самореєстрацію"

Тетяна КИРИЛЕНКО
21 серпня 2013

Тетяна КИРИЛЕНКО
для «Урядового кур’єра»

НОУ-ХАУ. Приїздити в аеропорт за кілька годин до вильоту, стояти у черзі на реєстрацію — це аксіома, до якої давно звикли пасажири. Нині можна значно скоротити передполітний час і не стояти в надокучливих чергах. В аеропорту «Бориспіль» запровадили реєстрацію за допомогою кіосків самореєстрації CUSS. Цією послугою вже скористалися 17% пасажирів.

Процедура проходить на спеціально відведеній стійці «Baggage Drop Off». Її механізм нескладний: у зчитувальний пристрій слід помістити кредитну картку, картку Miles & More або картку Mastercard з функцією PayPass. Якщо пасажир бажає зареєструватися за допомогою паспорта, йому потрібно прикласти його до сканера, після чого ввести номер рейсу, напрямок або код бронювання рейсу.

Існує і спосіб реєстрації шляхом простого введення прізвища та коду бронювання рейсу відповідно з роздрукованим підтвердженням бронювання в пасажирській квитанції. Якщо ж трапиться так, що пасажир  зареєструвався і хоче внести певні зміни (приміром, вибрати інше посадкове місце), йому слід прикласти до сканера свій посадковий талон або дисплей мобільного телефону штрих-кодом вгору.

Щоправда, як повідомили у прес-службі головного літовища країни, наразі зареєструватися за допомогою кіосків CUSS можуть не всі пасажири, а лише ті, що мають квитки на рейси авіакомпаній KLM, British Airways, Air France, Lufthansa та Austrian Airlines. Але вже до кінця року ще 6 авіакомпаній планують підключитися до цієї системи. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua