"У Києві стартує великий фестиваль польської культури"

15 травня 2013

КУЛЬТУРА. 1 червня 2013 року о 12-00 розпочнеться Великий фестиваль польської культури на «Гей, Соколи!». У рамках фестивалю буде відкрито польову Польську амбасаду Малопольського, Шльонського та Свєнтокшиського воєводств. Найвідоміші в Польщі фольклорні колективи «Кракус» (Krakus),  «Істебна»  (Istebna), Свєнтокшиські чарівниці (відьми) впродовж двох днів співатимуть та вчитимуть всіх охочих традиційним польським танцям!

Козацьку Україну представлятимуть фольклорні гурти «Роксоланія», «Рожаниця», «Добривечір» та «Вулиця», а також найкращий на Євразійському континенті кінний каскадерський підрозділ козаків «Мамаєвої Слободи» під орудою Наказного отамана Олега Юрчишина. Козаки  продемонструють феєричну кінно-каскадерську джигітовку із презентацією  бойових стягів, зброї та гонору Польщі й України.

Кухарями з Малопольського воєводства та «Мамаєвої Слободи» у великих казанах на відкритому вогні готуватимуться страви обох народів: польський бігус та журик. Для знаменитого бігусу квашена капуста буде везтись прямісінького з польської столиці міста Варшави… Для гостей на майдані також готуватиметься козацький куліш, галушки та рибна юшка щерба. На фестивалі представлятиметься шляхетський етикет Польщі з дегустацією старопанських хмільних напоїв та знаменитого козацького чаю «гербата». Гості фестивалю зможуть взяти участь у численних майстер-класах із давніх ремесел та трудових навичок. Також козаки «Мамаєвої Слободи» проводитимуть майстер-класи із шаблювання (фехтування на шаблях), стрільби з лука, метання бойової сокири та списа. Бажаючі спільно з козаками зможуть покататись верхи на конях, а також на возі, поборотись із козацьким богатирем прямісінько на майдані, залізти на величезний стовп за подарунком, помірятись силами із козаками за кухоль пива, а також взяти особисту участь у інших козацьких розвагах та пустощах...

Організаторами Великого фестивалю польської культури «Гей, соколи!» є Polska Organizacja Turystyczna  та козацьке селище «Мамаєва Слобода». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua