" У Краматорську презентували міжнародний проект з відновлення соціальних послуг"

Павло КУЩ
3 квiтня 2015

У Краматорську відбулася презентація проекту «Відновлення соціальних послуг та налагодження миру в Донецькій та Луганській областях», який реалізує Програма розвитку ООН з фінансуванням уряду Японії у партнерстві з Кабінетом Міністрів України. Загальний бюджет перспективного документа, який втілюватимуть у життя на території Донбасу протягом 2015 року, становить 5,782 мільйона доларів. Ці кошти мають намір використати для досягнення головної мети програми — відновлення роботи центрів надання соціальних послуг для найвразливіших верств населення: хворих, людей з обмеженими фізичними можливостями та похилого віку, дітей-сиріт.

Не менш важливим завданням також вважають допомогу місцевій владі щодо стратегічного планування, навчання соцпрацівників, поліпшення системи надання соціальних послуг.

А ще істотну частина фінансування буде спрямовано на модернізацію навчальних закладів потерпілого від гібридної війни регіону. Зокрема йдеться про ремонт, якого потребують деякі школи у Слов’янську, Краматорську, Добропіллі та Краснолиманському районі.

Обговорюють можливість поновлення роботи обласного комунального закладу «Центр матері і дитини», що із відомих причин перебрався з Макіївки до Краматорська. «Через збройний конфлікт на сході України, на жаль, велика кількість соцзакладів змушена була виїхати з місць постійного розташування. Деякі з них досі не відновили у повному обсязі надання соціальних послуг, а тому для нас дуже важливо і вкрай потрібно, щоб ці заклади знову запрацювали», — наголошує перший заступник голови Донецької обласної держадміністрації Сергій Кравцов.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua