"У Криму «націоналізували» «Укртелеком»"

11 лютого 2015

Питання було внесено на голосування депутатів псевдоглавою Криму Сергієм Аксьоновим. Його підтримали одноголосно 65 депутатів, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ПРАЙМ.

«Рухоме і нерухоме майно Кримської філії публічного акціонерного товариства «Укртелеком», розташованого на території Республіки Крим, у складі необоротних (у тому числі нематеріальних) і оборотних активів, що перебувають на його балансовому і позабалансовому обліку станом на 17 березня 2014 року, включити в перелік майна, який обліковується як власність Республіки Крим», – йдеться в постанові, прийнятій на сесії «кримського парламенту».

Крім того, у власність республіки перейшло і кримське майно дочірньої компанії «Укртелекому» ТОВ «ТриМоб», яка надавала послуги стільникового зв'язку.

На території півострова функціонували дві філії «Укртелекому»: одина з центром у Севастополі, друга – в Сімферополі. Кримське відділення «Укртелекому» обслуговувало понад 80% кримських абонентів фіксованого телефонного зв'язку, а також надавало послуги швидкісного інтернету та мобільного оператора «ТриМоб», на підставі угоди з яким кримські абоненти»МТСMTSS + 2,26% Україна» отримували можливість здійснювати дзвінки за українськими тарифами.

Вчора офіс ПАТ «Укртелеком», який належить структурам українського бізнесмена Ріната Ахметова, на території тимчасово окупованого Криму захоплено озброєними людьми. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua