"У Криму шторм повалив дерева та зруйнував севастопольську набережну"

25 березня 2013

СИТУАЦІЯ. Наслідки стихії долають у Криму. Ураган, який вихідними пронісся південним узбережжям півострова, повалив 5-метрові дерева, паркани, металеві огорожі  у Алупці, повідомляє ТСН.Ранок.

Через це проїзд вулицями міста заблокований. Шквальний вітер позривав дахи на будинках та пошкодив лінії електропередач. Повністю знеструмленими залишається біля 50 сіл та міст у 12-ти районах Криму, ще більше двох десятків населених пунктів частково без електроенергії.

Через чотирибальний шторм - не працює поромна переправа Керч-Кавказ. Близько сотні суден перечікують стихію у Керченській протоці.

Найбільшої шкоди негода може завдати майбутньому врожаю кісточкових культур. Вже розквітли персики, абрикоси та сливи - і стоять під снігом в мороз мінус шість.

Шторм також зруйнував севастопольську набережну. Хвилі заввишки 3 метри розбили тротуарну плитку та вивернули важкі гранітні плити поряд із символом міста – пам'ятником затонулим кораблям.

Стихія дісталася аж до прибережних кафе – вітер зі швидкістю 20 метрів за секунду збив ліпні прикраси, пошкодив перила та зірвав тенти. Щоби запобігти пошкоджень, кораблі Військово-морських сил України зазделегідь перегнали до причалів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua