"У Лисичанську відкрили обласну дитячу лікарню"

Олена ОСОБОВА
17 березня 2015

Оновлена лікарня прийматиме маленьких пацієнтів з усієї області. Фото із сайту Луганської обласної військово-цивільної адміністрації у Фейсбуці 

Якщо вже неможливо прожити без дитячих хвороб і страждань, то хай маленькі ліжечка будуть м’якими, процедури лікування — безболісними, а вікна палат — світлими. Сучасне медичне обладнання в обласну лікарню надійшло з Данії. Розгорнуто три нові операційні блоки, оновлено відділення реанімації та патології новонароджених. Крім цього, тут працюватимуть три кафедри Луганського державного медичного університету, тому лікарня, в якій нині 160 ліжок, має статус клінічної. Турботу та піклування обіцяє влада і для лікарів, які стали вимушеними переселенцями з тимчасово не підконтрольних Україні територій краю.

— Відомо, що всі обласні лікувальні заклади залишилися на окупованій території, тому нам доводиться створювати нові. Розмістити всі в Сєверодонецьку неможливо, та й немає потреби, тим більше, що Лисичанськ, Рубіжне і Сєверодонецьк поряд, — каже очільник Луганщини Геннадій Москаль. — Мене часто запитують, чи братимемо лікарів з окупованих територій. Усі знають, як важко там доводиться медикам, котрі працюють без зарплати. На голому ентузіазмі довго не витримаєш, тому, звичайно, братимемо цих людей на роботу. Підкреслю ще одну принципову річ: наші лікарні відкриті для пацієнтів з усієї області по обидва боки лінії розмежування вогню. Будь-кому — дитині чи пенсіонерові, котрі звернуться до нас із Сєверодонецька чи Луганська, надаватимуть кваліфіковану медичну допомогу. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua