"У Лондоні влаштували «теплий прийом» російській попсі"

22 жовтня 2014

Десятки людей пікетували будівлю Альберт-холла, де проходив виступ співачки Валерії і інших російських виконавців, які підтримують антиукраїнську політику президента РФ Володимира Путіна, передає УКРІНФОРМ.

Як розповів каналу BBC один із активістів, протестувальники вирішили публічно висловити невдоволення висловлюваннями «кишенькових» виконавців.

Мітингувальники принесли з собою українські прапори, перекреслені фотографії Валерії і її чоловіка Йосипа Пригожина, листівки з написом «Ганьба тобі, Альберт-хол».

Демонстрацію організували дві групи - рух вихідців із Росії «Говоріть голосніше» і «Лондонський Євромайдан», що об'єднує представників української діаспори.

Раніше рух «Говоріть голосніше» зібрав більше чотирьох тисяч підписів під петицією на адресу британської влади з проханням заборонити в'їзд до країни Валерії та іншим співакам. Українські ж активісти закликали дирекцію Альберт-холла скасувати виступ росіянки, щоб репутація концертного залу не постраждала.

Незважаючи на протести, Валерія залишилася задоволена своїм виступом у Лондоні. Вона подякувала публіці за теплий прийом. При в'їзді до Великої Британії, проте, не обійшлося без труднощів. Як розповів Йосип Пригожин, сім'ю співачки протримали на кордоні вісім годин. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua