Нові відділення екстреної хірургії, відділення планової хірургії та ендоскопії повністю укомплектовані обладнанням. Тут відкрито три операційних відповідного профілю, працюють спеціалісти для надання екстреної медичної допомоги – анестезіологи, хірурги, медсестри.

«На момент початку роботи (березень 2015 року) у нас було лише 17 лікарів, при цьому ми працювали за 32 спеціальностями. На сьогоднішній день – 37»,– згадує головний лікар ЛОДКБ Світлана Ошеко.

За її словами, все починалося з відділень, які були найбільш затребувані, – травматології та хірургії.

«Було багато мінно-вибухових травм, хворих необхідно було везти до Харкова або Києва. Із самого початку ми розраховували, що це буде лікарня екстреної медичної допомоги», – розповідає Світлана Ошеко.

Наразі лікарня обслуговує дитяче і підліткове населення 3 міст та 12 районів Луганської області, внутрішньо переміщених осіб та жителів з тимчасово окупованої території, а також із сусідньої Донецької області.

Найбільш коштовне медичне устаткування встановлене та функціонує у відділенні променевої діагностики: комп’ютерний томограф, магнітно-резонансний томограф, цифровий рентген-діагностичний комплекс, система ультразвукової діагностики.

Евакуйований з Луганська медичний заклад за рівнем технічної оснащеності став найсучаснішим. Фото надане прес-службою ЛОДА

Іванка МІЩЕНКО
для «Урядового кур’єра»