"У Львові контроль за вулицями міста повернули міліції"

28 лютого 2014

Формування самооборони у Львові обмежили свої повноваження. Відтепер вулиці обласного центру повернули під свій контроль працівники міліції. 

Про це повідомив голова самооборони Львівщини Валерій Веремчук, передає УКРІНФОРМ.

«27 лютого у Львові створили спільний Комітет оборони, до якого увійшли як представники правоохоронців, так і громадської самооборони та «Правого сектору». Координаційний штаб працюватиме у приміщенні Львівської обласної ради. Очолив його голова Львівської облради Петро Колодій. Згідно з рішенням комітету, самооборона вже не зможе діяти самостійно. Дії різних груп, в тому числі – сотень самооборони, мають бути попередньо погоджені зі штабом, а автомобілі самооборони мають знаходитися за місцем дислокації і виїжджати лише за викликом», – зазначив Веремчук.

За словами голови обласної самооборони, будуть зняті блокпости на в'їзді в місто. При цьому продовжуватимуть діяти окремі патрулі, зокрема – Varta1, які не мають повноважень зупиняти автомобілі, однак зможуть супроводжувати підозрілі авто до місця зупинки і в разі потреби з'ясовувати ситуацію.

Крім того, прийнято рішення, за яким жоден із добровольців не зможе втручатися в роботу бізнес-структур без погодження зі штабом.

Нагадаємо, спільні патрулі правоохоронців і громадської самооборони почали діяти у Львові з 19 лютого. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua