Сьогодні у Львові відкривають Бієнале довіри. Триватиме подія впродовж трьох днів. Надалі ж захід організовуватимуть, як уже випливає навіть з його назви, щодва роки.

Львів уперше в світі взявся за проведення Бієнале довіри. Це – спільна ініціатива підприємців, митців, науковців та активістів. І вона, твердять її організатори, спрямована на відновлення довіри як соціальної звички. Захід передбачає академічну (дискусійну) частину, в якій братимуть участь дослідники довіри в бізнесі та інституціях, практики мирних перемовин і вирішення конфліктів, фахівці з інших царин з різних країн.

Різноплановою обіцяє бути й практична та мистецька програми бієнале. Зрештою, мистецька частина триває вже кілька місяців. І розпочав її влітку міжнародний конкурс плакатів. Сьогодні оголосять троє переможців цього творчого змагання. 30 найкращих робіт можуть оглянути львів’яни та гості міста на виставках у міському просторі та в Центрі Шептицького. Відтак з цією експозицією ознайомляться в Києві, Харкові та Сумах.

Крім того, протягом проведення Бієнале довіри в місті Лева з'являться три інсталяційні об'єкти, куди організовуватимуть авторські екскурсії. В межах практичної частини триватиме Win-Win Forum – глибока й різнопланова розмова про важливість і відповідальність співпраці приватного та громадського секторів. Відбудеться й мандрівний Docudays на Львівщині, під час якого показуватиме вибрані кінострічки.