Данило Ломакін отримав від начальника Центрального відділу поліції Сергія Бичіна подяку. Фото з сайту mariupol-police.dn.ua

День хилився до вечора, коли 73-річна жителька Маріуполя, повертаючись додому, навіть не звернула уваги на невідомого чоловіка, який услід за нею зайшов у напівтемний під’їзд багатоповерхівки. А за якусь мить нападник ударив її в обличчя, вирвав із рук сумку і кинувся тікати. Проте злякана приголомшена жінка знайшли в собі сили вийти з під’їзду і голосно покликати на допомогу. У цей час у дворі неподалік перебував підліток, який, помітивши втікача із сумкою, швидко зорієнтувався і кинувся його доганяти. А наздогнавши, зумів повалити на землю й разом з іншими перехожими утримував до прибуття правоохоронців.

Патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група Центрального відділу поліції, затримавши лиходія, невдовзі встановити його особу та мотиви нападу на літню жінку. Виявляється, 34-річний чоловік помітив пенсіонерку із спокусливою сумкою ще у громадському транспорті й ішов за нею назирці, вирішивши пограбувати в безлюдному місці. Підходящим для цього виявився під’їзд, і якби не рішучі дії юнака, йому вдалося б здійснити задумане. Стало відомо, що затриманого вже притягували до відповідальності за майнові злочини, а тепер за фактом дій відкрито кримінальне провадження за пограбування, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 4 до 6 років.

Правоохоронці не залишили без уваги вчинок місцевого юнака, яким виявився 16-річний Данило Ломакін. Начальник Центрального відділу поліції Сергій Бичін в урочистій атмосфері вручив хлопцеві подяку за активну громадянську позицію і затримання грабіжника та висловив сподівання, що у майбутньому він поповнить лави правоохоронців. Вчинок Данила може бути прикладом не тільки для ровесників, а для всіх поліцейських, у чиї обов’язки входять рішучі дії.