Правоохоронці Луганщини вилучили у дворі покинутого домоволодіння в селі Безгінове цілий арсенал боєприпасів, а саме: постріл гранатометний ВОГ-25 (150 шт.), тротилові шашки (10 шт.), гранати РГД-5 та Ф-1 (46 шт.) та запали до них, 1 кулемет Калашникова, набої до різних видів зброї (4202 шт.). Всі ці боєприпаси за вказівкою невстановленої особи викопав зі схованки під землею та перевіз до покинутого будинку житель Новоайдарського району.

Як повідомляє прес-служба відомства, наразі Новоайдарським відділом Сєвєродонецької місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно мешканця села Трьохізбенка за фактом незаконного зберігання боєприпасів, тобто вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Особу затримано правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України. Наразі останньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Іванка МІЩЕНКО,
для «Урядового кур’єра»