"У Миколаєві відкрили реабілітаційний центр"

Олена ІВАШКО
28 квiтня 2015

Його створили в обласному шпиталі ветеранів війни на базі неврологічного відділення. За словами в. о. начальника госпіталю Володимира Поточняка, це дві палати на десять ліжок, зала для індивідуальних і групових занять, кабінет ЛФК, фізіотерапевтичне відділення. В центрі працюють тренери, масажисти, психолог. Планують ввести посаду психотерапевта.

Медичні послуги бійцям, які повернулися з АТО, надають і в новому кабінеті електронейроміографії. Сучасний апарат поки що єдиний в області, він дає змогу виявляти захворювання, які важко діагностувати. Його придбали за кошти, які зібрала ветеранська афганська організація Заводського району, а також спонсорів.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Маргарита Капуста зазначила, що лікування й реабілітація бійців перебуває на постійному контролі влади. «Ми маємо добре відпрацьовану взаємодію з військовими комісаріатами для обміну інформацією щодо звільнених у запас бійців, які потребують фізичної та психологічної реабілітації. Госпіталь активно співпрацює з територіальними органами соціального захисту й волонтерськими організаціями, адже всі розуміють, що реабілітація військовослужбовців — пріоритетний напрям роботи військової та цивільної медицини».

Нині у шпиталі п’ятеро воїнів, а всього з початку року лікування пройшли майже 20 осіб. З обласного бюджету планують надати 576 тисяч гривень на придбання лікарських засобів та медичного обладнання для центру. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua