"У МОН обговорили питання відновлення двосторонньої співпраці з Канадою"

8 травня 2014

7 травня 2014 року відбулась робоча зустріч Першого заступника Міністра освіти і науки Інни Совсун з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Троєм Лулашником. Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки.

Зустріч була ініційована Міністерством освіти і науки в рамках відновлення двосторонньої співпраці з міжнародними партнерами у сфері освіти та науки, що передбачено планом дій на 100 днів.

Інна Совсун ознайомила Посла Канади з суттю та змістом ключових кроків, що здійснюються Міністерством у сфері реформування освіти. Окремо обговорювалося питання прийняття закону «Про вищу освіту».

Трой Лулашник зазначив, що ознайомлений із змістом пропонованих новим законодавством змін та висловив переконання, що прийняття закону є життєво необхідним для розвитку української освіти. Пан Посол запевнив, що Канада, у свою чергу, готова надавати широку експертну підтримку у розробці законодавства, зокрема, законів «Про освіту» та «Про наукову діяльність».

На переконання Троя Лулашника, Канада є найбільшим другом України у всьому світі. За словами пана Посла, «його країна розглядає допомогу та співпрацю з Україною як один із пріоритетів у власній зовнішній політиці». Вже зараз канадський уряд готує пропозиції щодо технічної та іншої допомоги Україні.

Як зазначив Посол Канади в Україні Трой Лулашник, щодо співпраці двох країн в освітній сфері мова, зокрема, йде про низку програм мобільності, обміну, стажувань, підвищення кваліфікацій тощо. Посол Канади підкреслив, що канадська сторона відкрита до пропозицій та запитів від України щодо співпраці та спільних проектів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua