"У нашої столиці удар поставлений краще"

Галина ІЩЕНКО
3 червня 2015

У День Києва біля арки Дружби народів було спекотно і людно. Тисячі людей прийшли подивитися міжнародний турнір «Битва столиць. Кікбоксинг WAKO. Арка-2015». Змагалися збірні команди Кишинева і Києва, а це по п’ять найкращих спортсменів-кікбоксерів з кожного боку. Зокрема Олександр Папа та Максим Шафранський (у ваговій категорії до 63,5 кг), Микола Постика та Олег Міненко (до 67 кг), Євген Мишанчук та Валерій Бондар (до 71 кг), Анатолій Киринчук та Олексій Михайлов (до 75 кг), Ігор Паїк та Андрій Огородниченко (81 кг).

«Правду кажучи, спершу довелося трішки понервуватись, адже столична команда невдало стартувала. Молдовські спортсмени виявилися гідними суперниками. Напочатку було дві поразки. Але потім хлопці зібрались і дали візаві жару, порадувавши киян та піднявши бойовий дух. Це гідний подарунок місту на день народження», — констатував голова Федерації кікбоксингу м. Києва WAKO Руслан Гаджимурадов.

А ще порадували наші молоді й  талановиті спортсмени, які змагались у суперфіналі-2015 з Муей-Тай  «Відродження».

Переможцями турніру з тайського боксу стали: двоє  киян — Данило Корчевний і Олександр Грушевий, херсонець Владислав Опара і двоє одеситів Марк Ролінський та  Іван Циня. Останній також став володарем ексклюзивного персня і звання «Кращий боєць» Відродження».

Нагороджуючи Івана Циню, віце-президент Федерації кікбоксингу України WAKO Андрій Нікулін закликав публіку займатися спортом і надалі підтримувати увагою спортсменів. На його думку, цьогорічний яскравий і харизматичний фіналіст ще не раз покаже себе на міжнародних аренах, прославляючи Україну.

До речі, Київський міський голова Віталій Кличко свого часу шість разів ставав чемпіоном світу з кікбоксингу (двічі серед аматорів і чотири рази серед професіоналів). 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua