Олег ЧЕБАН,
«Урядовий кур’єр»

У місті-супутнику Хмельницької АЕС відкрили навчально-практичний центр зварювання на базі професійного ліцею.

За словами директора ліцею Олександра Осадчого, із п’ятнадцяти навчальних груп У закладі – третина зварювальники, що свідчить про популярність професії. Для центру придбано сучасне австрійське обладнання фірми Fronius. Зокрема, новітній тренажер зварювальника, апарати аргонодугового зварювання, повітряно-плазмового різання, ручного дугового зварювання, які дають змогу ліцеїстам опанувати різні види зварювання.

У центрі також планується підвищувати кваліфікацію зварювальників з усієї України. Загалом на його створення інвестували майже чотири мільйони гривень з державного та обласного бюджетів.

«В умовах дефіциту кадрів робітничої професії, відкриття центру зварювальників надзвичайно актуальне, адже попереду добудова третього та четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС», – зазначив Нетішинський міський голова Олександр Супрунюк. Робота центру зварювання сприятиме підготовці конкурентоздатних кваліфікованих працівників на ринку праці, а також професіоналів для роботи під час будівництва нових потужностей Хмельницької АЕС.