"У невиплаті зарплати винен… прокурор?"

Олена ІВАШКО
21 травня 2014

Тему заборгованості із заробітної плати обговорила ініціативна група працівників ВАТ «Малярно-ізоляційне підприємство «Райдуга» з головою Миколаївської облдержадміністрації Миколою Романчуком. Як повідомив працівник підприємства Олексій Стрижак, протягом майже двох років 120 співробітників не отримують зарплату. Заборгованість із заробітної плати становить понад мільйон гривень, перед Пенсійним фондом — понад три мільйони. У середньому керівництво підприємства не виплатило кожному працівникові від 5 до 35 тисяч гривень.

Микола Романчук заявив, що знайомий із ситуацією на підприємстві і вважає винним у ній прокурора Заводського району міста, який покривав банкрутство ВАТ. Керівник області вважає, що слід звільнити винного прокурора з посади. Також М. Романчук повідомив, що має намір обговорити питання боргів на підприємствах області з в. о. Президента України Олександром Турчиновим.

ВАТ «Малярно-ізоляційне підприємство «Райдуга» спеціалізується на струминному очищені та фарбуванні металевих поверхонь інженерних споруд, монтажі ізоляції, укладанні мастичних і керамічних покриттів. Працівники підприємства виконують комплекс робіт із захисту металопластикових конструкцій. Підприємство «Райдуга» зупинило роботу в 2012 році, оскільки основні партнери — миколаївські суднобудівні заводи — перестали замовляти фарбування та очищення суден. Торік у березні Господарський суд Миколаївської області визнав підприємство банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua