ЖИТЛO

За одну ніч з 7 на 8 липня 2010-го внаслідок сильних дощів стихія повністю зруйнувала в гірському Верховинському районі 11 житлових будинків, мости. Через два дні на місце стихійного лиха прибули міністр з надзвичайних ситуацій, голова обласної та районної держадміністрацій. Результатом їхньої екстреної поїздки стало доручення відповідним службам про виділення ділянок під новобудови та відповідне клопотання і спрямування на це коштів Резервного фонду Кабміну. Кошторисна вартість кожного дерев'яного будинку нині становить 192 тисячі гривень.

У найкоротші терміни будівельні бригади приватного підприємця О. Сіренчука та Білоберізького сільськогосподарського багатофункціонального кооперативу, яким керує Я. Шарабуряк, звели добротні помешкання для сімей Я. Аксюка, П. Відрашко, М. Бельмеги, В. Ватаманюка та інших, які залишилися в один момент без даху над головою. А нещодавно ці газди щиро подякували за турботу представникам місцевої влади - депутатові Івано-Франківської обласної ради - керівникові апарату облдержадміністрації Романові Струтинському, голові Верховинської райдержадміністрації Василю Гондуракові та голові районної Ради Ярославові Кікінчукові, які урочисто перерізали стрічку на входини з нагоди здачі новобудов у експлуатацію.

У сусідньому Калуському районі завдяки турботі і зусиллям голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка сільчани Боднарова дочекалися наприкінці 2010-го встановлення нової сучасної системи опалення Народного дому, який не обігрівався 20 років. 165 тисяч гривень на осередок сільської культури було виділено з обласного та районного бюджетів. Ще 290 тисяч гривень витрачено на встановлення нової котельні сільської школи, в якій навчається понад 350 учнів. Так Прикарпаття робить перші кроки на шляху реалізації обласної програми "Писанковий край", в який спільними зусиллями рік за роком збираються перетворити свої міста і села.