"У Павлограді з’явився «сонячний» басейн "

Наталія БІЛОВИЦЬКА
17 жовтня 2014

Новий триповерховий сучасний басейн днями відкрився в Павлограді Дніпропетровської області. Його побудували на базі спортивного комплексу «Юність» і урочисто відкрили з  нагоди 85-річчя Павлоградського хімічного заводу.

 В басейні використано новітні сучасні технології. Зокрема встановлені сонячні колектори та енергоощадні огороджуючі конструкції, діє бездротовий Інтернет.

Якщо надворі гарна погода, басейн може працювати автономно, без електрики і газу.

Згідно з проектом, нова спортивна споруда зможе приймати 72 людини на добу.  Доріжки нового «сонячного» басейну відкриті не тільки для тренувань професійних спортсменів чи занять дитячих спортивних гуртків, поплавати на них можуть усі охочі жителі міста.

Безпосередньо басейн — розміром 12х25 метрів, глибиною від 1,8 метра  до 2,05 — розміщено на другому поверсі. Він має шість доріжок завширшки по два метри, які для проведення змагань можуть збільшуватися до 2,5 метра за допомогою переміщення розділових смуг. Вода басейну проходить три ступені очищення: попередню,  основну за  допомогою зворотносмотичної установки та знезараження озоном. А на першому поверсі є тренажерний зал для занять важкою атлетикою з вбиральнею, душем і санвузлом, вестибюль, приміщення адміністратора, кабінет медперсоналу, тренерська, технологічні приміщення для розміщення обладнання водоочищення. Фітнес-зал і кафе порадують відвідувачів на третьому поверсі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua