"У Пенсійному фонді України розповіли про виконання свого бюджету за 2013 рік"

Наталка ЩЕРБАНЬ
2 квiтня 2014

Як зауважили фахівці, виділений обсяг фінансових ресурсів дав змогу забезпечити виплату пенсій та грошову допомогу 13,5 мільйона пенсіонерів усіх регіонів країни, зокрема й АР Крим. Розмір пенсії за попередній рік у середньому становив 1508 гривень, а співвідношення чисельності пенсіонерів до працюючого населення становить 70%.

За словами директора департаменту зведеного бюджету Пенсійного фонду України Світлани Дяченко, загальна сума надходжень коштів до Пенсійного фонду України з урахуванням залишку коштів, який склався на початку минулого року, становила 252 755 мільярдів гривень, при цьому власні надходження становили 166,9 мільярда, що на 5,6% більше порівняно з показником попереднього року. На фінансування пенсійних програм протягом минулого року з державного бюджету України було виділено 83 233,6 мільярда гривень, зокрема 61 469,8 мільярда — дотація на виплату пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за різними пенсійними програмами. І з фондів загальнообов’язкового соціального страхування на фінансування відповідних виплат надійшло 130,9 мільйона гривень.

Щоб у повному обсязі й без затримок виплачувати пенсії, для покриття тимчасових касових розривів, пов’язаних з виплатою пенсій, Пенсійному фонду з єдиного казначейського рахунку відповідно до норм Бюджетного кодексу протягом 2013 року виділяли позики. Повернення наданих сум позик відбувалося після закінчення виплатного періоду в межах фінансових можливостей ПФУ. Залишок непогашених сум позик становив на початку цього року 310,9 мільйона гривень.

— Попри складне економічне становище в державі, в першому кварталі цього року Пенсійний фонд виконав завдання з фінансування своєчасних і у повному обсязі виплат пенсій, — зазначив виконуючий обов’язки голови правління Пенсійного фонду України Василь Кравчук. — Найважливішою запорукою стабільності у фінансуванні пенсій у подальшому є забезпечення нашим фондом виконання планових надходжень єдиного внеску в повному обсязі. Ми повинні тісно співпрацювати з Міністерством доходів і зборів України.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua