"У Пентагоні назвали дві головні загрози безпеці Європи: тероризм і Росія"

20 сiчня 2015

Тероризм і агресія Росії є двома «дуже яскраво вираженими» загрозами безпеці Європи, заявив глава Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Мартін Демпсі.

Під час зустрічі з начальником Генерального штабу оборони Італії адміралом Луїджі Бінеллі Мантеллі і міністром оборони країни Робертою Пінотті в Римі, 19 січня, Демпсі підкреслив, що загроза ісламського тероризму навряд чи зменшитися найближчим часом.

«Я думаю, що вона буде актуальною ще найближчі 30 років», - цитує його прес-служба військового відомства, повідомляє Експрес з посиланням на dt.ua.

Вперше за «довгий час» США і їх союзники зіткнулися з явними загрозами - агресією Росії і небезпекою нападів терористів-екстремістів зазначив американський генерал.

«Враховуючи розташування Італії, вона стикається з тим, що їй доведеться відповідати на обидві загрози, як і нам; я думаю, що це зближує нас», - сказав Демпсі військовому керівництву Італії.

Обидві сторони відзначили, що особливої уваги заслуговує ситуація на південному фланзі. У Пентагоні нагадують, що за минулий рік до берегів Італії прибутку 170 тисяч біженців. Це вже не перша подібна заява Пентагону. У жовтні минуло року замглави відомства Роберт Уорк заявил, що Сполученим Штатам та їх союзникам слід бути готовим до відповіді військовими засобами на дії Росії і Китаю. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua