"У Польщі без світла залишились понад 100 тисяч людей"

1 квiтня 2013

НЕГОДА. Сильні снігопади, що пройшли у неділю майже по всій території Польщі, залишили на Великдень без світла понад 100 тис. людей і максимально ускладнили проїзд автошляхами країни та роботу аеропортів, передає УКРІФНОРМ з посиланням на tvnmeteo

За інформацією польських метеорологів, у понеділок по всій території країни опади не припинятимуться, а в північно-східній частині РП випаде 4-8 см снігу.

«У Мазовецькому воєводстві (центр РП) вимкнено понад 2 тис. електропідстанцій, обірвані понад 40 ліній електропередач. Без світла залишилися більше 80-ти тис. осіб», – повідомили у центрі кризового реагування Мазовецького воєводства.

За інформацією енергетичної компанії PGE, проблеми з електроенергією через снігопади мають також жителі північно-східної частини Польщі, зокрема поблизу міста Бялисток.

Як повідомила Генеральна дирекція національних доріг та автомагістралей (GDDKiA) Польщі, станом на 07:00 за київським часом на дорогах країни працює майже 1,2 тис. снігоочищувальної техніки.

Зимова стихія сильно ускладнила роботу аеропортів. Зокрема, авіарейси з Жешува (південь РП) в неділю здійснювалися з краківського летовища «Баліце», а у аеропорту в Катовіцах, де через потребу постійного очищення злітних смуг, рух повітряного транспорту постійно затримується. У Варшаві також спостерігаються затримки в русі літаків, проте жодного з рейсів не відмінено. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua