"У Попасній відновлюють будівлі"

Олена ОСОБОВА
14 березня 2015

У Попасній відремонтують пошкоджені бойовими діями об’єкти соціальної сфери. «Якби не перемир’я, за кількістю пошкоджених і зруйнованих об’єктів Попасна, напевно, не поступилася б Дебальцевому. Головне завдання — швидко відремонтувати всі ці будівлі, щоб вони могли відновити повноцінну роботу», — заявив під час робочої поїздки в Попасну голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль, оглянувши пошкоджені бойовими діями навчально-виховні та лікувальні заклади.

У райцентрі, розташованому на лінії розмежування, під вогонь артилерії, мінометів та «градів» бойовиків потрапили три школи, два дитсадки і поліклініка центральної районної лікарні. Тож передусім ідеться про відновлення об’єктів соціальної сфери, які можуть почати працювати для більшості людей. Але тут зруйновано багато адміністративних установ та приватного житла. Раніше розпочати ремонти та відбудови було неможливо, оскільки кошти на ремонт об’єктів комунальної власності могла надати тільки обласна рада, якої в Луганській області, як відомо, немає. Однак після набрання чинності указу Президента України про військово-цивільні адміністрації ці функції перейшли до їх голів.

«Найближчим часом кошти на ремонт нададуть», — підкреслив Геннадій Москаль.

На жаль, поки що залишається без відповіді питання про ремонт пошкоджених приватних та багатоквартирних будинків, які після прямих влучень снарядів зазнали серйозних руйнувань, в деяких вибуховими хвилями вибито вікна, побито фасади та покрівлю. Не лише в Попасній, а й у Лисичанську багато людей залишилися без житла. Їхня доля залежить від ухвалення постанови, яка мала б врегулювати виплати матеріальної компенсації тим, хто залишився без житла в результаті бойових дій.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua