"У Росії погрожують журналістам, які з’ясовують долю псковських десантників"

26 серпня 2014

На кореспондента телеканалу «Дождь» скоєно напад на кладовищі в селі Вибути під Псковом, де поховані десантники 76-ої десантно-штурмової дивізії, обставини загибелі яких командування ретельно приховує. У соцмережах активно обговорюється інформація, що вони загинули під Луганськом, передає УКРІНФОРМ з посиланням на сайт телеканалу.

«Як повідомив телефоном кореспондент «Дождя» Володимир Роменський, на нього було скоєно напад на кладовищі в селі Вибути під Псковом. За словами Роменського, коли він, а також кореспондент «Русской планеты» Ілля Васюнін прибули на кладовищі у Вибутах, де напередодні були поховані десантники псковської дивізії, їх вже чекали кілька машин. Двоє невідомих почали закидати їх машину камінням і спробували розбити скло. Їм вдалося проколоти шини автомобіля», – говориться в повідомленні.

Самі журналісти зараз у безпеці, їм вдалося втекти з кладовища. Зараз вони знаходяться в машині разом із кореспондентами «Фонтанки» і «Новой газеты». Проте вони не виключають того, що їх можуть продовжувати переслідувати. Вони планують подати заяву в поліцію.

Раніше Васюнін в своєму Твітері повідомив, що йому і Володимиру Роменському погрожували розправою за з'ясовування інформації про псковських десантників, які загинули при невідомих обставинах і, можливо, брали участь у боях під Луганськом.

«Після того, як журналісти спробували отримати коментар від родичів одного із загиблих (коментарі родичі дати відмовилися), до журналістів підійшли кілька невідомих у цивільному одязі чорного кольору. Невідомі в грубій формі запропонували журналістам виїхати з міста, додавши, що «боліт тут багато» і «тут їх ніхто не знайде», – зазначає «Новая газета» .

Газета нагадує, що військовослужбовців Леоніда Кічаткіна, 1984 року народження, і Олександра Осіпова, 1993 року народження, поховали напередодні під охороною поліції в селі Вибути під Псковом. Неподалік розташована військова частина, в якій базується 76-а дивізія ПДВ.

Раніше, 18 серпня, президент РФ Володимир Путін підписав указ про нагородження 76-ої гвардійської десантно-штурмової дивізії, що базується в Псковській області, орденом Суворова за успішне виконання бойових завдань командування.

У понеділок стало відомо про затримання 10 російських десантників на території України силовиками. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua