"У Росії заблокують Twitter і Facebook?"

16 травня 2014

Роскомнагляд може заблокувати доступ до Twitter на усій території Росії. 

Про це в інтерв'ю газеті «Известия» заявив заступник глави Роскомнагляду Максим Ксьонзов, передає УКРІНФОРМ

«Ми завтра ж можемо протягом кількох хвилин заблокувати Twitter або Facebook у Росії. Ми не бачимо у цьому великих ризиків. Якщо в якийсь момент ми оцінимо, що наслідки від "виключення" соціальних мереж будуть менш істотними порівняно з тією шкодою, яку заподіює російському суспільству неконструктивна позиція керівництва міжнародних компаній, то ми зробимо те, що зобов'язані зробити згідно з законом», – сказав він.

За словами Ксьонзова, Twitter у більшості випадків відмовляється видаляти протиправну інформацію, що тільки підштовхує Роскомнагляд до обмежувальних дій відносно американської компанії.

«Послідовно відмовляючись виконувати наші вимоги, вони спеціально створюють умови, в яких блокування цього ресурсу на території нашої країни стає практично неминучим», – сказав він.

Ксьонзов також наголосив, що блокування одного твіта призведе до того, що ресурс не буде доступний на усій території Росії.

За словами радника голови Ради Федерації Руслана Гаттарова, питання про невиконання Twitter законів РФ і вимог Роскомнагляду неодноразово обговорювалося у Раді Федерації. Йдеться, зокрема, про порушення законодавства про захист персональних даних і про обмеження поширення забороненої інформації. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua