"У Середземному морі потонуло майже 400 мігрантів, які пливли до Італії"

15 квiтня 2015

Очевидці повідомляють про масову загибель нелегалів у Середземному морі. Як розповіли мігранти, врятовані італійською береговою охороною і доправлені в місто Реджо-Калабрія, у Сицилійській протоці за минулої доби потонули майже 400 осіб. Серед них, нібито, багато неповнолітніх.

Офіційного підтвердження щодо цієї інформації не надходило. Але останні дні б’ють рекорди за кількістю біженців, що прибувають до італійських берегів з Африки та Близького Сходу: 8,5 тисяч осіб – лише за чотири дні.

Представниця Рима в Європарламенті Сесіль К’єнґе зазначає, що у Середземному морі дорогою до Європи гине дедалі більше людей. За її словами, розпочата ЄС морська операція «Тритон» не дає очікуваних результатів. Нині Кєнґе працює над звітом, у якому має представити шляхи розвязання проблеми. Документ представлять в Європарламенті у грудні.

Рим наполягає на тому, що ЄС має розділити відповідальність за долю мігрантів, що прибувають до її берегів. Усі вони отримують статус біженця саме в Італії і, згідно з законом, не можуть виїхати звідти. У 2014 році до цієї країни морем прибули понад 170 тисяч нелегалів.

EURONEWS 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua