ГРОСМЕЙСТЕРИ, НАЧУВАЙТЕСЯ! Сьогодні Верховна рада проголосувала за викладання такого предмету, як шахи, в українських школах.

Також цим законом Верховна Рада запровадила День шахів в Україні. За ухвалення відповідної постанови проголосувало 277 народних депутатів із 343 зареєстрованих у сесійній залі.

День шахів буде відзначатися щороку 20 липня.

Верховна Рада своєю постановою зобов'язала уряд створити організаційний комітет з питань щорічного відзначення Дня шахів. Крім того, Міносвіти має розглянути можливість уведення факультативів із занять шахами у школах.

ДОВІДКОВО

Як відомо, Руслан Пономарьов - український шахіст. Четвертий чемпіон світу ФІДЕ (2002-2003). Заслужений майстер спорту України. У 1998 році він став наймолодшим у світі гросмейстером. У 2002 році став наймолодшим чемпіоном світу з шахів (за версією ФІДЕ).

Навчався грі в шахи в місті Краматорськ, де провів своє дитинство і юність. Віце-чемпіон Європи серед чоловіків 2001 року. У 2002 році зайняв 2-е місце на міжнародному турнірі в Лінаресі. Дворазовий фіналіст Кубка світу ФІДЕ 2005, 2009 років. Переможець міжнародного турніру в Дортмунді (2010).

У липні в китайському Нінгбо завершився командний чемпіонат світу з шахів, в якому брали участь 10 країн. Збірна України виборола бронзові медалі.

ТСН