"У Сирії інспекторів ООН обстріляли снайпери"

27 серпня 2013

Невідомі снайпери обстріляли вчора кортеж автомобілів з інспекторами ООН в одному з передмість Дамаска. У нападі, який не призвів до жертв, уряд Башара Ассада звинувачує повстанців. Аби знайти докази використання хімічної зброї, експерти ООН вирушили сьогодні з Дамаска до його околиць. Місію в Сирії очолює представник ООН з питань роззброєння Анґела Кейн.

Медики з організації «Лікарі без кордонів», що працюють на місці подій, не мають сумнівів щодо застосування хімічної зброї минулого тижня:

«Пацієнтів підвозили масово, 3600 людей за лічені години. Отже і справді було масове отруєння в тому самому місці. У людей помічено ознаки дихальної недостатності, конвульсії, знепритомнення. У деяких померлих клінічні ознаки, що дозволяють бути певними – смерть наступила від отруєння хімічною речовиною», – розповіла представниця організації Франсуаза Сольньє.

Події, що забрали життя понад 350 людей, сталися минулої середи. Експертам належить не лише знайти докази застосування хімічної зброї, але і з‘ясувати, яка із сторін конфлікту вдалася до її використання.

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua