"У США готові заморозить рахунки російських банків"

25 квiтня 2014

Якщо Росія посилить агресію проти України, США перейдуть до третього рівня санкцій проти РФ і заморозить рахунки російських банків, а також низки російських компаній на своїй території. Про це у Києві заявив голова комітету Сенату США з питань збройних сил Карл Левін.

 «У Сенаті є політична воля закликати президента використовувати наявні в нього повноваження, щоб вжити заходів проти російських активів США. Наявних повноважень достатньо, щоб застосувати серйозні санкції проти російських банків, які мають кореспондентські рахунки в США. Це стосується і «Газпрому», – сказав сенатор.

 «Це дасть нам змогу привернути більшу увагу, ніж постріли з пістолетів та автоматів. Ми готові заплатити більшу ціну за енергетику, за диверсифікацію, за альтернативні джерел, ніж бачити війну, що забере набагато більше», – додав Карл Левін.

Сенатор розповів, що США могли б надати українській армії стрілецьку зброю, але, за словами Левіна, Україні вона не потрібна. Наразі США допомагають українським військовим пальним, бронежилетами, раціями, додав сенатор.

Радіо Свобода 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua