"У століці відкрили новий термінал D в аеропорту «Київ»"

7 жовтня 2013

«Пасажиропотік через аеропорти України за 9 місяців 2013 року збільшився на 5% (у порівнянні з аналогічним періодом минулого року) і склав понад 11,6 млн пасажирів. Подальший розвиток галузі має бути забезпечений за рахунок залучення приватних інвестицій на основі державно-приватного партнерства, підвищення ефективності управління галуззю, залучення лоу-костів, створення комфортних умов для пасажирів, підвищення безпеки польотів», – сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул на відкритті нового терміналу в аеропорту «Київ» (Жуляни).

За останні 4 роки в розвиток міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни) вже вкладено 470 млн грн приватних інвестицій. За рахунок цього був побудований новий термінал А та щойно відкритий термінал D. До відкриття терміналу D, термінал А обслуговував і внутрішні, і міжнародні рейси. Тепер внутрішні рейси буде обслуговувати термінал D.

Цієї осені в Жулянах буде відкрито ще один термінальний комплекс С, який буде обслуговувати бізнес-авіацію.

Завдяки ефективному державно-приватному партнерству і будівництву нових терміналів в аеропорту «Київ» (Жуляни) вже створено 5 тис нових робочих місць, а пасажиропотік за 8 місяців збільшився майже на 145% в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року і становив понад 1,2 млн пасажирів. Також за 8 місяців на 68% збільшилася кількість рейсів в аеропорту – до  понад 24 тис.

Наразі в новому терміналі D площею 3,2 тис кв м, створено умови для зручного перебування пасажирів, а саме – розміщено 12 стійок реєстрації, острів видачі багажу, 5 виходів на посадку, бізнес-зал, каси. В терміналі передбачені всі зручності для людей з особливими потребами.

Віце-прем’єр зазначив, що саме за принципом державно-приватного партнерства до ЄвроБаскету-2015 будуть створені нові аеропорти в Одесі та Дніпропетровську. Інвестори збудують сучасні термінали, а держава допоможе в створенні злітно-посадкових смуг.

«Створення сучасних терміналів є важливою складовою залучення на український ринок нових лоу-костів. Цього року вже залучено 2 нових лоу-кост компанії –  іспанська «Vueling Airlines» та  італійська «Meridiana Fly». Всього в Україні працюють 9 іноземних лоу-кост авіаперевізників, які літають за 19 маршрутами у 8 країн світу», – сказав Олександр Вілкул.

Також важливим кроком до розвитку авіаперевезень стало отримання цього року 1-ї категорії безпеки Федеральної авіаційної адміністрації США (FAA).

Завдяки цьому українські авіаперевізники зможуть розширити географію польотів до США та уникнути додаткових перевірок в американських аеропортах. Завдяки 1-й категорії спрощується і отримання права на польоти в Канаду, Австралію і Японію.

Також у відкритті терміналу взяли участь Міністр інфраструктури України Володимир Козак, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, голова ради директорів Міжнародного аеропорту «Київ» Деніс Кострижевський. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua