"У суботу звучать усі мови"

Василь БЕДЗІР
16 березня 2013

ЕКСПЕРИМЕНТ. Усі національності, єднайтеся! Такий лейтмотив програми, започаткованої телеканалом «Тиса-1» Закарпатської облдержтелерадіокомпанії. Її назва — «Від суботи до суботи», і розповідатиме вона про життя представників різних етнічних груп краю. Кожна з п’яти редакцій, які готують передачі мовами національних меншин, додаватиме в загальне плетиво свій візерунок. Тому угорці, румуни, словаки, німці, роми, росіяни та русини матимуть спільну трибуну, через яку глядачі телеканалу ознайомлюватимуться з  їхнім життям.

— Для передач відбиратимуть найцікавіші сюжети, створені нашими працівниками, — розповідає заступник генерального директора Закарпатської ОДТРК Золтан Кулін. — Загалом вони даватимуть уявлення, як минув тиждень поліетнічного краю. Такого роду програм не має жодна із сусідніх країн — ні Угорщина, ні Словаччина, ні Румунія, ні Польща. Там редакції подають інформаційні продукти кожна окремо. Ми першими пішли на творчий експеримент і, вважаю, не прогадали.  Формат об’єднаної багатонаціональної передачі сприятиме вивченню мов, тим більше, що звуковий ряд супроводжуватимуть україномовні титри. Глядач чує текст і водночас бачить його переклад на екрані.

Нова передача приходитиме до глядачів щотижня: вперше транслюватиметься в суботу, а повторюватиметься в неділю. Завдяки супутниковому телебаченню програми переглядатимуть і різномовні етнічні групи в сусідніх з Україною країнах.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua