Олександр ВЕРТІЛЬ,
«Урядовий кур’єр»

З цікавою і корисною ініціативою виступила агенція промоції «Суми», оголосивши з 6 липня тиждень безкоштовних екскурсій обласним центром. Мета – ознайомити жителів і гостей міста над Пслом з його минулим, сьогоденням та майбутнім.

Як повідомили організатори екскурсійного тижня, всього передбачено 5 різнопланових подорожей, кожна з яких має свою родзинку і розрахована на шанувальників різних тематичних напрямків. Зокрема, одна з них «Суми: від давнини до сьогодення» передбачає ознайомлення із історією заснування міста, його історичним «батьком» Герасимом Кондратьєвим, підземними ходами, контактними скульптурами тощо. Решта стосуються архітектурної спадщини, культурно-мистецьких та інших традицій.

Безумовно у поле зору екскурсантів неодмінно потрапить один із годинників міста, який вважається своєрідним братом знаменитого «Біг-Бена», будинок, у якому свого часто бував у мами і сестер видатний поет Олександр Олесь, інші визначні пам’ятки.

Екскурсії проводитимуться за попереднім записом, узяти участь у них можна не більше двох разів. А проходитимуть надвечір упродовж 1,5 години з дотриманням усіх вимог карантинного режиму.